• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na stronie internetowej wina. Wina mają co więcej niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one bezpośrednim wynikiem fermentacji, jakkolwiek hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bowiem pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują dużo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu ludzkiego.

1. Zajrzyj tutaj

2. Szczegóły

3. Zajrzyj tutaj

4. Tutaj

5. Odwiedź stronę

Categories: Biznes

Comments are closed.